Webit.X

Webit.X


WEBIT.X WEBSITE
Събитието ще се проведе на 27 ЮНИ в зала Арена Армеец.
Дискутираната инициатива има за цел да докосне младежите до 23 години до бъдещето като им даде възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения.

С безплатен достъп те ще могат да срещнат хуманоидния робот с гражданство – София, персонална летателна система Iron Man – велосипеда на бъдещето, киборг – симбиоза между човек и машина – “бъдещите подобрени хора” и много други.

Проектът ще бъде организиран и финансиран от фондация Webit. Партньори са Министерството на Образованието, което ще избере и награди най-трудолюбивите и успешни ученици на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подпомага проекта логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националното представителство на студентските съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната, а патрон на проекта е Кметът на София.

“Ние в Webit знаем, че не можем да накараме насила някой да направи нещо за своето бъдеще, но вярваме, че можем да го вдъхновим да мечтае и така да направи своя живот и живота на много други хора по-добър! Ето за това решихме да създадем този проект – за да вдъхновим бъдещето на България и сме благодарни, че не сме сами и имаме подкрепата на нашите партньори”

– споделя председателя на Webit, Пламен Русев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *